r
Nosalty Logó

Forgácsfánk lekvárhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Forgácsfánk lekvárhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Összesen 743 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Összesen 4461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Összesen 250 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 743 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2866.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    828 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 4461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Fánk:
  2. A tojások sárgáját a tejföllel, a liszttel 2 evőkanál cukorral, és két evőkanál rummal összegyúrjuk.
  3. 30 percig pihentetjük.
  4. Levestészta vékonyságúra nyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk.
  5. A közepén kétszer bevágjuk, és forró olajban kisütjük.
  6. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
  7. Lekvárhab:
  8. A cukorból a vízzel szirupot főzünk. Addig főzzük, amíg hólyagosodni kezd.
  9. A szirupból egy keveset tányérra cseppentünk, ha hűlés után formálható, akkor jó, ha nem, még főzni kell.
  10. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, majd apránként a lekvárt, majd állandó keverés közben belecsurgatjuk a szirupot.
  11. Félretesszük hűlni, de közben többször megkeverjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15930
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Forgácsfánk lekvárhabbal
Nyinyinagyi 31 recept

Most sütöttem először forgácsfánkot. A recept Péter Jánosné süteményes könyvéből való. Eszembejutott, hogy az unokabátyám a forgácsfánkhoz szokott lekvárhabot készíteni, így én is kipróbáltam. Ezt a receptet egy ezeréves kicsi konyhai naptár hátulján találtam "Hamis tejszínhab" néven. Elégedett voltam az eredménnyel, mindegyik nagyon finom lett.

Hozzávalók

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek