r
Nosalty Logó

Fonott csirkemell mustáros mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fonott csirkemell mustáros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 411 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1639 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 411 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4330.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1639 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet hosszanti irányban 1 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat lapjára fektetjük, a vastagabb végétől 0,5 cm-re kettévágjuk, és széthajtjuk. Így egy kb. 20 cm-es csíkot kapunk.
  2. A csíkokat sózzuk, borsozzuk, és egyenként rájuk tesszük a szalonna szeleteket. Három csíkot összefonunk.
  3. A fonatokat egymás mellé betesszük egy kis tepsibe vagy jénaiba. Aláöntjük a zöldség alaplevet.
  4. Lefedjük, és 200 fokos sütőbe tesszük. 15 perc után levesszük a tetejét, és megpirítjuk (kb. még 10 perc).
  5. A mustárt az olajon és a vajon megpirítjuk, majd megszórjuk 1 ek liszttel.
  6. Együtt tovább pirítjuk (ne barnuljon meg!), és habverővel folytonosan keverve felöntjük a forró tejjel.
  7. Sózzuk, borsozzuk. Ha sűrű, öntünk még hozzá tejet, és a kívánt sűrűségűre tovább hígítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1190
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 91464
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Ajánló

Aszalt szilvával és/vagy olajbogyóval töltött gombóccal tálalom: 10 dkg főtt és kihűlt burgonyából, 1 tojásból, lisztből és sóból könnyű tésztát gyúrok. 10 perc pihentetés után kinyújtom. 5x5cm-es kockákra vágom. Betöltöm, és gombócokat formálok belőle. Kifőzöm (ha feljön a víz tetejére elkészült), olívaolajba forgatom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű (mind elkészíteni, mind pedig energiatartalmát nézve) és látványos étel, ami garantált sikerélményt nyújt. Köretnek általában krokettet adnak hozzá, de a gombóc egyrészt váratlanabb, másrészt pedig kreatívabb kísérő lesz, bárki meglátja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek