r
Nosalty Logó

Fondantos vaníliakrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Fondantos vaníliakrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

fondanthoz

Összesen 1091 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

fondanthoz

Összesen 7630 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

krémhez

fondanthoz

Összesen 299 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1171.6 g
  • Cukor
    959 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1977 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 7630 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

fondanthoz

Elkészítés

tésztához

  1. Egy piskótához való mennyiség, de kettőt, vagyis duplán kell sütni belőle. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kész, félretesszük hűlni.
  4. Összeállítjuk a tortát. 3-3 lapba vágjuk, mindegyiket egyformán megkenjük a krémmel. Majd a tortánkat kívülről körben nagyon vékonyan átkenjük a vajkrémmel, amihez a vajat a porcukorral elkevertünk (azért, hogy a fondant ne csúszkáljon rajta).
  5. Mikor nyújtható a fondantunk mérjük le a tortánk magasságát kétszer, és az átmérőjét is, és ilyen nagyságú kört nyújtsunk. Nyújtófára feltekerve vonjuk be vele a sütinket. Simítsuk rá, és esetleg díszítsük kedvünk szerint. Tálalásig tegyük hűvösre. Szeleteljük jó éles, vizezett késsel. Jó étvágyat hozzá!!

krémhez

  1. Megfőzzük a pudingot. Porcukorral kikeverjük a lágy vajat, majd - a habverőt folyamatosan dolgoztatva - ebbe a vajkrémbe adagoljuk kanalanként a kihűlt pudingot. Vanília aromával ízesítjük. Hűtőben hűtjük.

fondanthoz

  1. Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át minél finomabbra, őrölt porcukrot válasszunk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk a közepére egy lyukat. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró, adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig, míg teljesen szétolvad benne.
  2. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni, akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra, és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre. (Lehet több porcukrot fog felvenni, legyen még előttünk, ha szükséges lenne.)
  3. Csomagoljuk be fóliába, tegyük zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot a hűtőben.
  4. Másnap ha keménynek gondoljuk, gyúrjunk még bele margarint annyit, hogy nyújtható legyen. (A margarinozástól rugalmassá válik.) Díszítéshez csípjünk el belőle, és kakaóporral, margarinnal gyúrjuk össze.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11372
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 08.

Ajánló

Több helyen lehet találni fondant leírást a neten. Alapos olvasás, kis ügyesség kell hozzá, és máris neki lehet látni. Üzletben vásárolt porcukorral lesz igazi, mert házilag nem lehet olyan finomra darálni...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagylányomnak készítettem szülinapjára ezt a finomságot, és higgyétek el, nem csak a gyerekek, de a felnőttek is örömmel fogyasztották!!

Hozzávalók

tésztához

krémhez

fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek