r
Nosalty Logó

Fóliában sült pisztráng héjában sült újkrumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fóliában sült pisztráng héjában sült újkrumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pisztráng

krumpli

mártogatós

Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pisztráng

krumpli

mártogatós

Összesen 3280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pisztráng

krumpli

mártogatós

Összesen 123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3812.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1465.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2309 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3228 micro
Összesen 3280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

pisztráng

krumpli

mártogatós

Elkészítés

pisztráng

  1. A pisztrángot (konyhakész) megmossuk, majd lecsöpögtetjük. Ezalatt egy tepsibe fóliából fészket készítünk, melybe a pisztrángokat fogjuk fektetni. A fóliákat meglocsoljuk olívaolajjal, majd ráfektetjük a halakat.
  2. A halakat kívülről és belülről megsózzuk, borsozzuk, valamint pár csepp citromlevet csöpögtetünk rájuk szintén kívül és belül. Ezután vajdarabokat teszünk a halak belsejébe, majd külsejükre. Végül a halakat becsomagoljuk a fóliába. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre pároljuk/sütjük.

krumpli

  1. Az apró újkrumplit alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, majd a félbevágott krumplikat belehelyezzük. Megsózzuk a burgonyát, majd meglocsoljuk olívaolajjal mindegyiket.
  3. Körülbelül 1 óra alatt aranybarnára sütjük.

mártogatós

  1. A tejfölt a sóval, olívaolajjal és a zúzott fokhagymával krémesre keverjük.
  2. A petrezselymet, zöldhagyma zöld szárát és a bazsalikomot apróra vágjuk, a tejfölhöz adjuk, és eldolgozzuk vele.
  3. Fél órára betesszük a kész mártogatóst a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33397
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel egyaránt megfelel egy könnyű ebédnek vagy vacsorának.

Hozzávalók

pisztráng

krumpli

mártogatós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?