r
Nosalty Logó

Fóliában sült oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Fóliában sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
grill
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 738 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 2218 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 181 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 738 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 2218 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. Az oldalast elvágjuk egy-egy csont szélességűre. Vékonyan megkenjük földimogyoró olajjal, sózzuk, borsozzuk és a fóliába, sorba fektetjük. Tetejére a megtisztított, szeletekre vágott fokhagyma, lilahagyma, és gyömbér jön.
  2. A többi fűszert és szószt összekeverjük, beleöntjük a sütőfóliába és levákumozzuk, lehegesztjük, így szorosan körbeölelik a húst a fűszerek. Egy napra, de legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük érni. Ahányszor arra járunk, fordítunk rajta egyet, hogy egyenletesen pácolódjanak a darabok.

Sütés

  1. A húst kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  2. A sütőt előmelegítjük alul-felül sütésen 140 fokra. A húst fóliával együtt, egy nagyobb, magas peremű tepsibe tesszük, ami tele van vízzel és a sütőbe helyezzük, így sütjük 2,5 órán keresztül.
  3. A puhára párolódott húst kivesszük a sütőből (ekkor már leválik a csontról), kicsomagoljuk a fóliából.
  4. Egy nagy vastag falú serpenyőt felhevítünk, majd beleöntünk egy kanál földimogyoró olajat, és a húsdarabokat beletesszük. Minden oldalukat erős tűzön 1-1 percig sütjük, miközben 1-1 evőkanál szójaszószt és chiliszószt öntünk rá, és kérget sütünk vele a húsra.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21507
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fóliában sült oldalas
Évi néni 1830 recept

Vettem egy vákuumos fóliahegesztőt, amiről azonnal a sous vide jutott az eszembe, amire oly régen vágyom. Közben a  mélyhűtőmet is átrendeztem, és ott volt egy csomag oldalas lefóliázva, hát összeházasítottam a kettőt.  Egy életem, egy halálom én ezt kipróbálom a méregdrága készülék nélkül. Már volt egy ilyen próbálkozásom kacsamellel, és az bizony igen jól sikerült. A hosszan sült ételeknek különben is szerelmese vagyok, így ilyen formán is kipróbálom a hús sütését. Ugyan a sütőben elkövetett alacsony fokon való hőkezeléshez nem volt elég türelmem, így a vizet, amiben készült a fóliás hús, nem tudtam 80 fok alá vinni, de egyszer, amikor nem "sietek" nagyon, megpróbálom a 130 fok helyett csak 90 fokosban sütni, hogy akkor milyen eredményt kapok.

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek