Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-tejfölös zöldbabfőzelék petrezselyemzölddel vagy kaporral recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 464 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1860 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 82 kcal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dioevi
dioevi Mon, 2019-04-01 14:01

Nagyon részletesen leírtad - isteni....Én nem mai szakács vagyok ,mégis szívesen olvastam. Sokan nem szeretik a kaprot,ez izlés dolga , nálunk otthon minden zöldbabos, káposztás étel azzal készült....Nagymamám erdélyi és én tőle tanultam,amit tudok. Tudom ,aki zsiradékmentesen próbál enni az inkább habarja a dolgokat, pedig egész más íze van az ételeknek rántással.....
Köszönöm szépen

Control
Control Tue, 2017-07-25 08:09

Na ez annyira jól hangzik, hogy ma elkészítem ebédre. Köszönöm a receptet, jó hetet kívánok!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-07-25 22:02

Szia, kedves "Control"!

Nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésedet, annak még jobban örülök, hogy szándékodban is áll elkészíteni! :)
Légyszíves, írjál majd, hogyan sikerült, s ízlett-e?! Remélem, ízleni fog!!! :)

Kellemes, szép napokat kívánok Neked: Judyth

Control
Control Thu, 2017-07-27 17:08

Kedves Judyth! Nagyon finom lett, felettük a recepttárba. Az összes receptedet szeretném kipróbálni, mert nagyon finomak lehetnek. Feliratkoztam a receptjeid értesítőjére hogy ne maradjak le egyről sem. Nagyon jó pihenést kívánok a hétvégére, üdvözlettel : Éva

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2017-07-24 14:33

Szia Judyth!
Én is pontosan így készítem a zöldbabfőzeléket (Családi hagyomány!!!!!). Édesapám szerette pici kaporral. Olyan jó, hogy ez a fincsi főzelék és itt a főzési eljárásra is gondolok, most általad "visszaköszön".
Andi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-07-25 21:58

Szia Andi!

Örülök neki, hogy Te is így készíted, azt hiszem, az "eljárások" szüleinkről maradtak ránk, s jó volt egy kicsit visszaemlékezni! Édesanyám is így készítette, a kapor és petrezselyemzöldje nélkül, ezt már én vittem bele, tényleg nem hallottam, hogy mások így is készítik! Visszatérve, csak fokhagymásan, tejfölösen, berántva is imádom, kifejezetten feltét nélkül, szobahőmérsékleten!
Köszönöm, hogy írtál!
Én a barackos sütiddel szemezek, valószínűleg, hamarosan elkészítem, guszta, egyszerű, már érzem is az ízét - összeállítom magamban! :)
További szép napokat!

Judyth

464
zöldbab 1 kg
fokhagyma 4 gerezd
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
sertészsír 4 ek
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 késhegynyi
tejföl 330 g
petrezselyem 1.5 csokor
víz 6 dl