r
Nosalty Logó

Fokhagymás sült kacsamáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymás sült kacsamáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 976 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3902 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 221 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29960 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    135 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1845 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 976 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    5150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6349.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    671 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    305 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2698 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    721 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119840 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    540 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7380 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3902 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6805 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamájat jól átmossuk, a túl nagy darabokat elvágjuk, majd tejbe áztatjuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Letakarva hűtőszekrényben legalább 1 órát állni hagyjuk, de ha tehetjük, már az elkészítést megelőző este végezzük el ezt a lépést.
  2. Egy fedeles serpenyőben olajat forrósítunk. A kacsamájakat papírtörlőre szedjük, vagy lecsepegtetjük a tejtől, majd az olajba tesszük, és kislángon, lefedve nagyjából 30 percig sütjük.
  3. Ezután a májakat átfordítjuk, és fedő nélkül néhány perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  4. Csak akkor sózzuk, miután az olajból papírtörlőre szedtük. Hagymás tört burgonyával és párolt káposztával - vagy savanyú káposztával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 89567
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

Bármilyen burgonyás köret jól illik hozzá, én most hagymás tört burgonyával tálaltam. Savanyúságként párolt káposztát, párolt lilakáposztát, vagy savanyú káposztát adhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most, hogy bejött a hűvös idő, nagyon megkívántam egy jó kis kacsasültet. A bevásárló körutam során azonban kihagyhatatlanul szép kacsamájra bukkantam az egyik kedvenc boltocskámban, így azonnal erre esett a választásom.   Kacsacombokat is vettem, de azokat majd legközelebb készítem el. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek