r
Nosalty Logó

Fokhagymás rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fokhagymás rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Összesen 1614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Összesen 6455 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Összesen 219 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5217.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 1614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    455.6 g

Zsír

  • Összesen
    325.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20869.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    530 mg
  • Kálcium
    5192 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    6571 mg
  • Nátrium
    7783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1668.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2289 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    1661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2085 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2447 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3538 micro
Összesen 6455 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A csirkemelleket megmossuk, és feldaraboljuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, és összezúzzuk.
  2. Egy tálba beleteszzük a csirkemell darabokat, rátesszük a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, és végül hozzáadunk 8 ek olívaolajat. Jól összeforgatjuk, és letekarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húsdarabokat bepanírozzuk, mintha rántani szeretnénk.
  4. A tálban visszamaradt páclével kikenünk egy hőálló tálat, belefektetünk egy sor husit, és megszórjuk jól reszelt sajttal, majd még egy réteg husi következik.
  5. Ha ezzel kész vagyunk, 2 tojást felverünk, sózzuk és borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt. Ráöntjük a húsra, és alaposan megszórjuk reszelt sajttal és frissen vágott petrezselyemzölddel.
  6. 1,5 óra alatt készre sütjük. Rizibizivel vagy steak burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20606
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás csirkét kért a férjem ebédre, csak mell volt a hűtőben... Ez lett belőle, de azóta is elég gyakran készítem, tehát csak nem lehet nagyon rosz.... Szerintetek?

Hozzávalók

A pácoláshoz

A panírozáshoz

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?