r
Nosalty Logó

Fokhagymás-gyömbéres garnéla rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Fokhagymás-gyömbéres garnéla rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1445 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2890 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2097.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1445 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27613 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 2890 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3207 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Enyhén sós vízben kifőzzük a rizst (kb. 20 perc), de kóstoljuk gyakran, nem kell hogy szottyos legyen, inkább harapós, mint a tészta, amikor al dentére főzzük.
  2. Közben a vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, épphogy átfuttatjuk rajta a petrezselymet.
  3. Majd a lecsepegtetett rizshez keverjük a mazsolával, és a kisebb darabokra tört kesudióval egyetemben. Melegen tartjuk, amíg a rákokkal villámgyorsan elkészülünk.
  4. A megpucolt fokhagymát és a meghámozott, feldarabolt gyömbért mozsárban összezúzzuk.
  5. A felolvasztott, jól átmosott, az esetleges héjdarabkáktól megtisztított, papírtörlőn leszárított garnélát megforgatjuk a keményítőben.
  6. Serpenyőben felhevítjük a szójaolajat, 2 perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta a fokhagyma-gyömbér zúzalékot, majd eltávolítjuk.
  7. Mostagarnélát is piroskásra kapatjukaz immár aromás olajon, -ez kb 5 percet vesz igénybe-, és állandó forgatást-keverést. Ne ijedjünk meg, ha a keményítőtől összeragadnak a rákok, inkább próbáljukfakanalunkkalszétválasztani.
  8. Megszórjuk chilivel, sóval, borssal, jól átforgatjuk, majdhozzáöntjük a paradicsompürét és összerotyogtatjuk.
  9. Ha kevésnek bizonyulna a püré, tegyünk még hozzá, ha pedig túl sűrűnek, kevés vízzel higítsuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9730
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 15.

Ajánló

Módjával lime vagy citrom levét is facsarhatunk rá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Pár hónapja 2 indiai srác készített nekünk vacsorát, de úgy, hogy ki lettünk tessékelve a saját konyhánkból. Csak a nappaliba bekúszó illatok alapján találgattuk, "miben mesterkednek". Nos hát az egyik fogás garnéla volt pikáns szószban, és az arcokon láttam, hogy mindenkinek ez ízlett a legjobban. Ez a gasztronómiai kéjutazás jutott eszembe, amikor megláttam a hűtőpultban a leértékelt rákocskákat. És mivel a recepttel azóta is adósok a srácok, az orromra és az ízlelőbimbóimra hagyatkozva próbáltam meg rekonstruálni, majdnem hibátlanul. Nem sikerült ugyanúgy, de nagyon finom lett! Ez a fűszerezés elveszi a tenger gyümölcseinek azt a sokak számára visszataszító ízét, ami miatt bele sem kezdünk egy ilyen különleges, egészséges étek főzésébe. Kicsi gyakorlattal, a köret és a rák egyidejű készítése esetén mindössze fél óra alatt összedobható!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek