r
Nosalty Logó

Fokhagymás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Fokhagymás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1685 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 184 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 422 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5632.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    3147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19791 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3554 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19740 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1685 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2150 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk az erektől, hártyáktól, esetleges epe maradványtól.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
  3. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk.
  5. Rádobjuk a májat és a fokhagymát, kissé lepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és rászórjuk az őrölt borsot.
  7. Aláöntünk 1-2 ek vizet és kb 20 perc alatt készre pároljuk, sütjük.
  8. Akkor kész a máj, ha a villát beleszúrva nem jön belőle véres lé.
  9. Végezetül megsózzuk.
  10. .
  • Elkészítettem: 86 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 132
  • Össznézettség: 94456
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 16.

Ajánló

Petrezselymes krumpli, krumplipüré, esetleg párolt rizs illik hozzá. Az idénynek megfelelő savanyúságot adhatunk mellé. Jelen esetben petrezselymes újburgonyával és fejessalátával fogyasztottuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A májból készült ételek előnye, hogy nagyon rövid idő alatt lehet  finom ebédet, vagy vacsorát varázsolni az asztalra. Nálunk illyenkor a cicák is nagyon örülnek, mivel a friss csirkemájat legtöbbször szívvel együtt árulják, amit nem használok fel a főzéshez, a májról leválasztott szív az ő jutalmuk szokott lenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek