r
Nosalty Logó

Flódni pandora módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pandora
Flódni pandora módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Összesen 2057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Összesen 12339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Összesen 275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 2057 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.2 g

Zsír

  • Összesen
    596.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    307 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12714.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    5048 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1796 mg
  • Foszfor
    5016 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1538.4 g
  • Cukor
    712 mg
  • Élelmi rost
    122 mg

VÍZ

  • Összesen
    1747.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2878 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    950 micro
  • Kolin:
    1147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2678 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2207 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 12339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a margarint (előtte érdemes szobahőmérsékleten állni hagyni, hogy puha legyen és könnyen gyúrható), a lisztet és a fehérbort. Összegyúrjuk, majd 2 órát állni hagyjuk a hűtőben. Eközben elkészítjük a töltelékeket.
  2. A diótöltelék hozzávalóit kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
  3. Máktöltelék hozzávalóit összekeverjük (ínyenceknek 5 dkg aszalt meggy is mehet bele), kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
  4. Almatöltelék hozzávalóit összekeverjük, kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk, míg le nem fövi a levet, amit ereszt az alma.
  5. A töltelékeket félretesszük hűlni, majd elővesszük a tésztát a hűtőből, mikor már eleget állt. Kicsit gyúrunk még rajta, hogy könnyebben gyúrható legyen, azután öt egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként kinyújtjuk, és vajas-lisztes tepsibe fektetjük a következő sorrendben: tészta + diótöltelék + tészta + máktöltelék + tészta + almatöltelék + tészta + szilvalekvár + tészta.
  6. A tetejét egy egész felvert tojással jól megkenjük, és pár helyen megszúrjuk egy hosszabb hústűvel (vagy villával), egészen a tepsi aljáig. Lassan süssük egyenletesre, légkeverésesben 160 fokon tűpróbáig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40×23×7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3637
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 15.

Ajánló

Én nagyon tömény házi szilvalekvárt szoktam használni. A lényeg, hogy minél sűrűbb lekvárt használjunk, de a főzőlekvárokat kerüljük el! A kenhetősége miatt adok hozzá a fehérborból, amit a tésztához és a töltelékekhez használtam, mindig egy keveset, jól elkeverem, míg könnyen kezelhető állagot kapok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pandora 1 recept

Karácsonyra kerestem valami jó sütit, és a flódnira esett a választás. Több receptet keverve kísérleteztem ki ezt a receptet.

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?