r
Nosalty Logó

Flamand pörkölt A'la Atya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Flamand pörkölt A'la Atya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapozás

Főzés

Összesen 974 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapozás

Főzés

Összesen 7789 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Alapozás

Főzés

Összesen 111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 974 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    906.7 g

Zsír

  • Összesen
    265.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16663.1 g
  • Cink
    162 mg
  • Szelén
    1379 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    112 mg
  • Magnézium
    1248 mg
  • Foszfor
    9233 mg
  • Nátrium
    3771 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    5398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    31 mg
  • B12 Vitamin:
    174 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    280 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    3785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 7789 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Alapozás

Főzés

Elkészítés

Alapozás

  1. A nagy kockákra vágott marhahúst grill rácson, faszén felett félkészre sütjük.
  2. Eközben az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon, fedő alatt, alacsony lángon megpároljuk, majd a végén hozzáadjuk a barna cukrot, és erős tűzön, állandó kevergetés mellett karamellizáljuk a hagymát addig, míg szép aranybarna lesz.

Főzés

  1. A félig megsütött marhahúst és a karamellizált hagymát egy bográcsba helyezzük, átkeverjük, aláöntünk 1 liter barna sört, és főzni kezdjük.
  2. Egy óra elteltével hozzáadjuk a maradék 1 liter barna sört, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a babérleveleket, majd további 2 órán át főzzük. Ha a levét kezdi elfőni, egy kevés vízzel pótoljuk.
  3. A kenyérszeleteket megkenjük mustárral, majd a mustáros felével lefelé a bográcsba fektetjük.
  4. Addig főzzük, míg a kenyér beleolvad a szaftba és besűríti azt.
  5. Forrón, mustárral megkent kenyérrel kínáljuk!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7939
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Ajánló

Belga ételhez belga sör dukál. Főként belga szerzetesrendi barna sör illik hozzá. Talán legjobb választás a Chimay Trappist...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

A flamand pörköltnek több változata ismert. Most az én verzióm került kipróbálásra. A húsokat lisztezés, serpenyőben való kisütés helyett grillrácson, forró faszénen sütöttem meg, ami az elkészült étel ízvilágát egy magasabb szintre helyezi. És miért is ne sütnénk kinn a húst, ha már bográcsozunk? Kiváló étel ez egy barátokkal töltött napon, amikor a napfényé, a kerté a főszerep. Ilyenkor elmaradhatatlan a felszálló füst és a levegőben terjengő finom illat. Ajánlom minden bográcsozni szeretőnek, és azoknak is, akik bátortalanok ilyen téren! Ez az étel elragadó, egyszerű, és természetesen ínycsiklandó!

Hozzávalók

Alapozás

Főzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek