r
Nosalty Logó

Fetás csirkemell zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fetás csirkemell zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 580 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6606.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    2648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 1739 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először megmossuk a csirkemelleket, leszedjük a nem kívánatos részeket. Szeletekre vágjuk, hogy könnyebben átsüljön. Kicsit meg is klopfolhatjuk, de nem muszáj.
  2. Egy közepes tepsi alját megkenjük vajjal. A tepsibe helyezzük a csirkemellszeleteket egymás mellé.
  3. A zöldségeket összeszeleteljük, majd ráhelyezzük a hús tetejére. A fetával hasonlóképp járunk el, az egész tetejére halmozzuk úgy, hogy a zöldségek csak kikandikáljanak alóla, így nem fognak megégni.
  4. Ezt követően 1-2 ek olvasztott vaj és tejszín keverékével meglocsoljuk a hús-zöldség-feta kombót.
  5. A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített sütőbe helyezzük. (Én a behelyezés előtt pár perccel gyújtottam csak be, de igazából nincs jelentősége.)
  6. 20-25 perc után, amikor a hús már nagyjából megpuhult, levesszük a fóliát a tepsiről. Elképzelhető, hogy valamennyi levet eresztett a hús a sütés folytán, az természetesen nem kell oda, nyugodtan le is lehet önteni a nagyját.
  7. Visszatesszük kicsit pirulni a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 39094
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 18.

Ajánló

Hozzá tepsiben sült újburgonyát készítettem, és házi vegyes savanyúsággal tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy adag fetám és csirkemellem, így ezt a finomságot találtam ki ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek