r
Nosalty Logó

Feta sajt paprikába tekerve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Feta sajt paprikába tekerve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 317 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1270 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    3205 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 317 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7013.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1009 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    12821 micro
  • β-crypt
    3857 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1270 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd süssük meg grillrácson, vagy sütőben, amíg szép feketések nem lesznek. (Nem kell megijedni a fekete foltoktól, alatta a paprika sértetlen marad.) Ha megsültek, tegyük a paprikákat lábasba, fedjük le fedővel, és hagyjuk őket langyosra hűlni. Húzzuk le a héjukat, vágjuk ki a csumájukat, szedjük le a magokat.
  2. A meghámozott paprikákat vágjuk 2 cm széles csíkokra, kissé sózzuk (ez akár el is maradhat), majd öntsük rá az ecetet, olajat, a zúzott fokhagymát. Tegyük hűtőbe 1 órára.
  3. A feta sajtot vágjuk kockákra, és hintsük meg kakukkfűvel.
  4. Göngyöljük a paprikacsíkokba a sajtokat. Rögzítsük fogpiszkálóval.
  5. Tálaljuk balzsamecettel kevert olívaolajjal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4978
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Ajánló

Az alapanyagokat egy tálban összekeverve remek előétel lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feta sajt paprikába tekerve
OsztriGa 35 recept

Tart még a kápia paprika szezonja. Így amikor kiderült, hogy kisebb csapat ugrik be este, egy kis beszélgetésre, gyorsan nekiálltam paprikákat sütni. Sütött a teraszon a nap, duruzsoltak a rácson a paprikák, egy pohár bor is előkerült. Aztán már csak valami jó ötlet kellett. Szétnéztem a hűtőben, és találtam egy kis feta sajtot. Így született meg az ötlet. Ha nekiállunk, érdemes nagyobb mennyiségű paprikát elkészíteni, ha már meghámoztuk őket, akkor tegyük egy jól zárható dobozba, és a hűtőben sokáig eláll, és sokféle étel alapanyagja lehet. (Kedvencem lett a krémleves is...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek