r
Nosalty Logó

Fenyőmaggal töltött bazsalikomos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fenyőmaggal töltött bazsalikomos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 696 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 347 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 696 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    561 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsit olajozzuk ki, aprítsuk bele a paradicsomot és az újhagymát, sózzuk meg.
  2. A csirkét oldalról késsel felnyitjuk, széthajtjuk, a belsejét szórjuk meg bazsalikommal, sóval, borssal. Rakjuk rá a fenyőmagot, és a zúzott fokhagymát. Zárjuk le a szeletet, a tetejét is szórjuk meg bazsalikommal és sóval.Tegyük rá a hagymás paradicsomra.
  3. Fedjük le alufóliával, és süssük puhára. Ha puha, vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a húst. (Pirított fenyőmaggal is megtölthetjük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4835
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már napok óta azon agyalok, hogy valamilyen olajos magocskával készült csirkét kéne csinálni. Mogyoró, pisztácia vagy kesudió. Ezek a verziók fordultak meg a fejemben. De amikor a boltban sétáltunk a pasimmal, megakadtam a fenyőmagnál. Legyen inkább ma este ez. Én nem pirítottam meg bele a magokat, de aki úgy szereti, az természetesen változtathat ezen a recepten.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek