r
Nosalty Logó

Félholdacska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Félholdacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    256.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4735.8 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    288 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 4537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a vajat kisebb darabokban. Hozzákeverjük a túrót és a tojássárgáját, majd gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
  2. Letakarva 30 percre hideg helyre tesszük.
  3. A tésztát lisztezett felületen 1/2 cm-re nyújtjuk, majd korongokat szaggatunk belőle.
  4. A mákot vagy a diót egy kevés porcukorral keverve a korongok közepére helyezzük, vagy Nutellát, esetleg csokidarabokat teszünk bele.
  5. A korongokat összehajtjuk, a szélét lenyomkodjuk és sütőbe tesszük.
  6. Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd megkenjük a tejben elkevert porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6374
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lapozgattunk egy régi szakácskönyvben, mikor is kicsi lányom egyszer csak azt mondja: "Várj anya, lapozz vissza, hűűű ilyet szeretnék enni!!" Ettünk!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek