r
Nosalty Logó

Feketeribizlis-sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SzBeuska
Feketeribizlis-sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

Összesen 5804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    471.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3332.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1424 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 5804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

Elkészítés

Feketeribizli-zselé

  1. A ribizlit a cukorral együtt feltesszük főni. Nem kell sokáig, csak amíg a szemek kipukkadnak. Szűrőn kétszer-háromszor átpasszírozzuk, hogy ne maradjon benne se héj, se mag.
  2. Visszatesszük a tűzhelyre, majd 2 ek. hideg vízben megduzzasztjuk a zselatint, és felöntjük 3-4 ek. forró vízzel, simára keverjük, és hozzáadjuk a gyümölcshöz, fél percig főzzük. Kihűtjük, de annyira ne, hogy megdermedjen.

Alap

  1. A zabkekszet késes aprítóban összetörjük, majd összedolgozzuk a puha vajjal. Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítjuk, hűtőbe tesszük.

Sajtkrém

  1. A mascarponét, cukrot, tejfölt, limelevet robotgéppel simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatinfixet, végül óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert habtejszínnel.
  2. A sajtkrémből egy keveset elsimítunk a kekszes alapon, meglocsoljuk gyümölcszselével, majd ismét sajtkrém, ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a krém. A tetejét szépen elsimítjuk, és a maradék zselét ráöntjük, és 2-3 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Ízlés szerint gyümölcsökkel, aprított mandulával, dióval, mentalevéllel díszítjük.
  • Tepsi mérete: 22
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 308
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 24762
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeribizlis-sajttorta
SzBeuska 10 recept

Megérett a fekete ribizli is a kertben. Selymes mascarponekrém, fanyar ribizlizselé, édes-sós alapon... Igazi nyári finomság :)

Hozzávalók

Feketeribizli-zselé

Alap

Sajtkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!