r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta virágos fondant bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta virágos fondant bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 501 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 5986 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 228 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 501 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2631.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1180.6 g
  • Cukor
    807 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 5986 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni, és apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot.
  3. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk. Ha a hab már kemény, hozzáforgatjuk a tojások sárgáját, majd a száraz hozzávalókat. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Sütőpapírral bélelt kerek toraformába öntjük a tésztát, elegyengetjük a tetejét spatulával, és 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  5. Meggyes krém:
  6. Ha meggybefőttet használunk, leöntjük a levét egy edénybe, és vízzel felöntjük, hogy 5 dl legyen. Ha friss a meggy, akkor azt kimagozzuk, és dobozos meggylevet mérünk ki.
  7. Az 5 dl meggyléből 4 dl-t felteszünk egy lábasban forrni a 3 ek cukorral.
  8. A maradék meggylében kézi habverővel eldolgozzuk a pudingport.
  9. Ha felforrt a meggylé, hozzákeverjük a pudingporos meggylevet, és addig keverjük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a gyümölcsöt is. Hagyjuk kihűlni.
  10. A friss tejszínt habverővel elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a habfixálót és apránként a porcukrot is. Kemény habbá verjük.
  11. Összeállítás:
  12. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk.
  13. A rétegek közé először pudingos krémet kenünk, majd a tejszínhab felét, és ezt megismételjük a második rétegnél is.
  14. Bevonat:
  15. Mivel ünnepségre készült ajándékba ez a torta, ezúttal én fondanttal vontam be, ami alá meggylekvárt kentem. Készülhet marcipánbevonattal is, úgy is nagyon finom. Hagyományos formában kívülre spatulával tejszínhabot kenünk, és meggyszemekkel, valamint csokiforgáccsal díszítjük.
  16. 3-4 órára hűtőbe tesszük, míg megdermed a krém, és szépen szeletelhető lesz.
  17. A pillecukros fondant bevonat készítése:
  18. A pillecukrot 2 ek vízzel egy kivajazott jénaiban 2 perc alatt megolvasztjuk a mikróban. Fél percenként egy megvajazott műanyag "fakanállal" átforgatjuk.
  19. Hozzáöntjük az időközben a mixerbe tett, átszitált porcukorhoz.
  20. A megvajazott dagasztólapáttal kevertetjük el a géppel, kb. 10 perc alatt egynemű lesz. Ha túl ragadós, tegyünk hozzá még kis porcukrot, ha túl kemény, akkor pedig kevés(!) vizet. Ha nem ragad a kezünkhöz, és könnyen formázható, akkor jó. Rögtön is lehet használni, nem kell várni, de hűtőbe is tehetjük felhasználásig. Ha nem nyúlik eléggé, pár másodpercet tölthet a mikróban, vagy gyúrhatunk bele margarint.
  21. Gél állagú ételfestékkel színezzük sárgára a kész fondantot úgy, hogy jól belegyúrjuk a festéket.
  22. Keményítővel megszórt munkalapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a bevonót, óvatosan feltekerjük a nyújtófára, és ráborítjuk a tortára, majd elsimítjuk rajta, és éles késsel a torta aljánál körbevágjuk. A fondant alá nem darabos meggylekvárt kentem "ragasztónak". A kis virágokat szintén ebből a bevonóból készítettem.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10301
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár többfajta feketeerdő tortát ismerek, eddig ez a kedvenc. Nem tömény, jó meggyes és finom!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek