r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Sandrine-től

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Feketeerdő torta Sandrine-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 4602 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 244 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4878.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.8 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 4602 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk.A fehérjékhez adjuk a 4 ek vizet, és kemény habot verünk belőle. A sárgájákat felverjük a cukorral.
  2. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  3. A cukros tojássárgájához fakanállal elvegyítjük a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is.
  4. Kivajazunk, kilisztezünk egy kapcsos tortaformát, és előmelegített sütőben megsütjük a piskótát.
  5. A meggyszósz hozzávalóit a meggy kivételével összefőzzük, míg besűrűsödik. A meggyszemeket is hozzáadjuk, mikor már szobahőmérsékletű a krém. Hűtőben kihűtjük.
  6. A csokikrémhez a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A tejszínből kemény habot verünk a kétféle cukorral. A kihűlt csokoládét a tejszínhabhoz keverjük. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
  7. A díszítéshez 2dl tejszínt kemény habbá verünk.
  8. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a meggyszósszal, majd a csokikrémmel. A második lapot ugyanígy. A tetejére már nem kerül meggy, csak csokikrém, és az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel.
  9. A képen látható módon feldíszítjük a tortát:A torta közepéretejszínhabot halmozunk, erre jön a csokiforgács, a mentabóbita és a koktélcseresznye. A szélére is tejszínhab kerül, erre pedig a 12 szem meggy. A torta oldalát csokidarával vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7680
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Nagymamám 72. születésnapjára készült el ez a torta. Nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyszószhoz

A csokikrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek