r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 6720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 191 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.9 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6274.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2517 mg
  • Nátrium
    2010 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    978.4 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    754 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2012 micro
Összesen 6720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. Majd a vizet is hozzáadjuk, és még ezzel is keverjük 1 percig. Ezután 2-3 részletben hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert 23 dkg lisztet, majd a tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
  2. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük és kihűtjük.

Krém

  1. A meggybefőttből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit lábosba öntjük kb. 1 dl kivételével, hozzátesszük a fahéjat, és felforraljuk. A kimaradt 1 dl meggylében elkeverjük a pudingport, és a felforrt meggybefőttet besűrítjük vele, állandó keverés mellett 1-2 perc alatt. Kihűtjük!
  2. A tejszínhabot felverjük a vaníliás cukrokkal, a porcukorral és a habfixálókkal.
  3. Ha kihűlt a piskóta és a meggykrém, akkor 3-4 részre vágjuk a piskótánkat. Meglocsoljuk a cseresznyepálinkával.
  4. Az alsó lapra a meggykrémből csíkokat kenünk a tésztára, és a közte levő üres csíkokat a tejszínhabbal töltjük ki. Ráhelyezzük a következő lapot, és most fordítva csíkozunk. Ahol az előbb a meggy volt, most oda kerül a tejszínhab. Amikor eljutunk, hogy a tetejét is rátettük, akkor a tortát körbe kenjük a tejszínhabbal.

Tetejére

  1. A tetejét díszítjük a félretett meggyszemekkel (én a közepére tettem 5-6 szemet, de akár a tejszínrózsákra is tehetünk körbe).
  2. Ráreszeljük az étcsokoládét, és hűtőbe tesszük pár órára. Szeletelve tálaljuk ezt a finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3463
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta a születésnapomra készült. Mindenkinek nagyon ízlett ez a finom torta. Az én általam használt hozzávalókkal és mennyiségekkel, az elpárolgást is beleszámolva 100 gramm 216 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek