r
Nosalty Logó

Feketeerdő-szelet másképpen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Feketeerdő-szelet másképpen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 186 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    289 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8822.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2846 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    3019 mg
  • Nátrium
    2343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.2 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2685 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    518 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2266 micro
Összesen 6223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskóta hozzávalóiból tésztát készítünk. Amit egy közepes méretű tepsiben sütünk meg, 180°C-on kb 40 percig.
  2. A vaníliás pudingból, tejből és cukorból pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk. Kettőt készítünk, hiszen kell mindegyik krémbe. Miután kihűltek, egy kicsit robotgéppel átkeverjük, majd hozzáadjuk külön-külön a felvert tejszínhabot. Az egyikbe keverjük a kakaóport.
  3. A meggytöltelékhez leszűrjük a meggyet, majd a levéből és a pudingporból pudingot főzünk. Miután megfőtt, belekeverjük a meggyet, majd ízlés szerint a cseresznyelikőrt.
  4. A kihűlt piskótát háromba elvágjuk, majd merőlegesen félbe is. Megtöltjük a krémmel a következőképpen: alulra kivülről befelé haladva barna - fehér - meggy - fehér- barna. Felülre fehér- meggy- barna - meggy - fehér.
  5. A felesleges krémet (ha marad),akkor körbekenjük vele a téglalapokat. Hűtőbe tesszük és dermedni hagyjuk.
  6. Felverünk tejszínt, majd körbekenjük vele az egyik téglalapot, oldalát csokoládéforgáccsal panírozzuk. Felvágjuk egyenlő nagyságú téglalapoknak.
  7. A tetejére tejszínből tuffot nyomunk, majd egy szem cseresznyét rakunk rá és csokoládéforgáccsal szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9882
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a Feketeerdő-tortát és a krémes süteményféléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Ez a recept saját találmány. Kicsit újragondolva a Feketeerdő-torta. 

Hozzávalók

A tésztához

A fehér krémhez

A kakaós krémhez

A meggytöltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek