r
Nosalty Logó

Feketeerdő-alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Feketeerdő-alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A cukorsziruphoz

A tetejére

Összesen 698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A cukorsziruphoz

A tetejére

Összesen 3494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A cukorsziruphoz

A tetejére

Összesen 226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3162.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    398 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2115 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 3494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A cukorsziruphoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (légkeveréssel).
  2. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerinc formát.
  3. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.
  4. A lágy vajat a tojássárgákkal és a maradék cukorral kihabosítjuk.
  5. A liszthez szitáljuk a kakaóport.
  6. Óvatos mozdulatokkal a vajas tojáshoz keverjük a felvert tojásfehérjét, majd belekeverjük a kakós lisztet is.
  7. A masszát őzgerinc formába öntjük, és kb. 35 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  8. Langyosan kiemeljük a sütőpapír segítségével a formából, és hagyjuk kihűlni.
  9. A cukorsziruphoz a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a rumaromát.
  10. A kihűlt tésztát éles késsel, vízszintesen három lapra vágjuk.
  11. A meggyet jól lecsöpögtetjük.
  12. A hideg tejszínből kemény habot verünk.
  13. Rétegezéskor a tészta alsó lapját meglocsoljuk pár kanál sziruppal, megkenjük vékonyan tejszínhabbal, és két sorban meggyet rendezünk rá. Lefedjük a középső tésztalappal, megöntözzük pár kanál sziruppal, megkenjük tejszínhabbal, egy sor meggyet rendezünk a közepére, lefedjük a tészta tetejével, és óvatosan meglocsoljuk a maradék sziruppal.
  14. A meggyes-tejszínhabos alagutat kívülről bekenegetjük a maradék tejszínhabbal, pár szem meggyel díszítjük, és megszórjuk csokireszelékkel.
  15. Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 45634
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

Megjegyzés: Az eredeti recept 12 dkg vajjal, liszttel, cukorral és 12 db tojással írja az adagokat. Az én őzgerincformám kicsit kisebb (12x31cm és 5 cm mély), ezért csökkentettem le a mennyiségeket 8 dkg-ra, ill. 8 db-ra, így pont megfelelő adag tésztát kaptam.

Receptkategóriák

A decemberi NL Konyha címlapjáról mosolygott rám ez az ínycsiklandó feketeerdő-alagút. Pont ilyen jellegű - visszafogottan elegáns, mégis ünnepélyes - édességet kerestem a mostani különleges hétvégénkre: szülinap, Mikulás, bronzvasárnap.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A cukorsziruphoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek