r
Nosalty Logó

Fekete-erdő szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Fekete-erdő szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Összesen 498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Összesen 5960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    289 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3375.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1043.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2444 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1545 micro
Összesen 5960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Elkészítés

Csokis piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet, majd a megolvasztott és langyosra hűtött vajat.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.

Meggykrém

  1. A keményítőt simára keverjük a befőtt levével, a cukorral és a picit áttört meggyszemekkel, és felforraljuk.
  2. Az egészet kb. 2 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Csokis-rumos tejszínhabkrém

  1. Előző este felforraljuk a tejszínhabot, majd lehűtjük, és hűtőben, kb. 5°-on tároljuk felhasználásig. Másnap kemény habot verünk belőle a cukorral.
  2. A csokoládé 2/3 részét vízfürdőn felolvasztjuk, és kb. 35°-ra visszahűtve óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabba.
  3. A zselatint a használati útmutatója szerint előkészítjük, és azt is belekeverjük a krémbe, végezetül pedig a rumot is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. A csokoládé 1/3 részét lereszeljük, és a süti díszítésére fogjuk használni.

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

  1. Előző este felforraljuk a tejszínhabot, majd lehűtjük, és hűtőben, kb. 5°-on tároljuk felhasználásig. Másnap kemény habot verünk belőle a cukorral.
  2. A zselatint a használati útmutatója szerint előkészítjük, és azt is belekeverjük a krémbe, végezetül pedig a cseresznyepálinkát is.
  3. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.

Cukorszörp

  1. Összekeverjük a cukrot a vízzel, és néhány percig forraljuk (kb. 5 perc), közben a képződő habot leszedjük róla.
  2. Ha kissé kihűlt, akkor belekeverjük a rumot is.

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

  1. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk a piskótát.
  2. Meglocsoljuk az 1. lapot a cukorszörppel, majd először a meggykrém felét simítjuk a tésztára, utána habzsákból egyenletesen eloszlatjuk a tésztán az egész csokis krémet.
  3. Ráhelyezzük a 2. lapot, melyet szintén átitatunk a cukorszörppel, a maradék meggykrémet egyenletesen felvisszük a tésztára, majd habzsákból a cseresznyepálinkás krém 2/3 részét visszük fel.
  4. Befedjük a 3. tésztalappal, melyet a maradék cukorszörppel meglocsolunk, és a cseresznyepálinkás krém maradékát egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  5. A reszelt csokoládéval megszórjuk a süti tetejét, majd 12 órán át hűtőben pihentetjük.
  6. Tálaláshoz kb. 6x10 cm-es darabokra vágjuk, egyik felét tejszínhabbal és meggyszemmel díszíthetjük. Hűtőben, dobozban tárolva 2-3 napig fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3330
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 02.

Ajánló

Ha rokonunkat, ismerősünket szeretnénk meglepni egy különleges finomsággal, akkor ez a süti tökéletes megoldás lehet, mert 12 órás "érlelés" után nagyon szépen tömörödik, így akár magas kiszúróval formákat is tudunk kialakítani, és könnyen tudjuk mini tortaként vagy tányérdesszertként is szervírozni.

Receptkategóriák

Fekete-erdő szelet
Pancsika 101 recept

Nagyon szeretem a cukrászdai Fekete-erdő tortát, viszont szerettem volna egy itthoni változatot is, ami nem torta formájú, és 2-3 napig eláll (na, ha nem lenne annyira finom). :)

Hozzávalók

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?