r
Nosalty Logó

Feje tetején ananászos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feje tetején ananászos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 398 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.1 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 3182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis lábosban olvasszuk meg a vajat. Öntsük a tortaformába, szórjuk hozzá a barna cukrot, és helyezzük bele az ananászszeleteket. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy mély tálban keverjük el a tojást a cukorral, a margarinnal, a sütőporos liszttel és egy kevés ananászlével. A keveréket öntsük a formába.
  3. Tegyük a tortát a meleg sütőbe, állítsuk 175 fokra. 45 perc után vegyük ki a sütőből, és már fogyasztható is!
  4. FIGYELEM! Az eredeti recept 1 bögre barna cukrot ír, szerintem az RENGETEG! Egy fél bögrével borítottam bele a tortaformába, de még így is eléggé édes. A vaj mennyiségét szintén a felére csökkentettem, a többi belement a tésztába. (A fenti mennyiség már az átszámított verzió.) Nyugi, elbírja, és a vajtól csak még jobb az íze. Egyébként a tészta első osztályú, szerintem nagyon finom. A cukormennyiség miatt javaslom, hogy olyan ananászkonzervet válassz, amely alacsony cukortartalmú, de a legjobb, ha cukormentes. Még sohasem készítettem ilyen feje tetején dolgot, de működik! Szépen ki lehet borítani a sütit a tepsiből, pedig tartottam tőle, hogy beleragad az egész. És ahogy a vaj és a kicsit megkaramellizálódott barna cukor lefolyik a tészta oldalán, az... hmmm... mennyei! Még annyit, hogy ha kapcsos formát használsz, kívülről tegyél rá alufóliát, hogy ne folyjon ki sütés közben a zsiradék. Végezetül egy jó tanács: Hagyj a barátoknak is!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2053
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 11.

Ajánló

A könyvről bővebben olvashatsz a honlapomon, ahol még nagyon sok könyvet és hozzájuk készült ételeket találsz. A Facebookon is fent vagyok!

Receptkategóriák

A héten Evelien De Vlieger gyerekkönyvét ettem meg. Mégpedig Az új barátot. Van egy jelenet a könyvben, amikor Félix és az anyukája sütit sütnek. A kisfiú dönti el, hogy milyen édesség legyen, a választása a Fejetetején tortára esik. Méricskélnek, öntögetnek, kavargatnak, és ahogyan ennek lennie kell, az egész konyha a feje tetejére áll. Olvasás közben élénken láttam magam előtt, ahogyan fesztelenül kevergetnek, viccelődnek egymással.  Képletesen ez a süti tényleg olyan, mint egy jó barát. Mert egy lelki társ is képes a feje tetejére állítani az egész életedet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!