r
Nosalty Logó

Fehérpecsenye oroszosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Fehérpecsenye oroszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 821 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3289 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 821 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5484 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    2187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3289 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, a szalonnát és az uborkát kockára vágjuk.
  2. A húst forró sütőben megpirítjuk.
  3. Olajat öntünk egy mélyebb lábasba, rátesszük a húst.
  4. Mellétesszük a hagymát, szalonnát, uborkát, a leveskockát, majd borsot darálunk rá.
  5. Vizet öntünk rá és lefedve pároljuk, míg a hús meg nem puhul. A vizet néha pótoljuk.
  6. Amikor a hús puha, kiemeljük, szeleteljük.
  7. A lábasban maradt hagymás-szalonnás-uborkás léhez hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk. A szeletelt húsra merjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 62291
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 26.

Ajánló

Felsálból is készíthető, akkor a szeletelt húst elősütés nélkül pároljuk.   Kifőtt tészta illik hozzá (nálam ma: laskatészta), és illatos, száraz fehérbor. Ebédkor könnyebb: Irsai; vacsorakor lehet testesebb: Furmint.  (Azért a biztonság kedvéért konzultáljunk a szomeliével :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérpecsenye oroszosan
Harmathy Ildikó 313 recept

Igaz, hogy nem készül el gyorsan, de sok tennivaló nincs ezzel az igen jóízű húsétellel, csendben elrotyog magában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek