r
Nosalty Logó

Fehércsokoládé fondant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokoládé fondant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    268.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2052 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 3818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A fondanthoz

  1. Elsőként gőz fölött összeolvasztjuk a fehér csokit a margarinnal.
  2. Közben összekeverjük egy tálban a lisztet, tojásokat, vaníliás cukrot, és belereszeljük a narancs héját.
  3. Ha összeolvadt a csoki és a margarinnal, levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  4. Majd összekeverjük a lisztes tojásos masszával.
  5. Meg lehet kóstolni, ha nem eléggé édes, bele lehet keverni cukrot, én nem szoktam.
  6. A formákat (ez lehet fondant forma, vagy minikuglóf forma-nekem az van-, esetleg muffin forma) duplán kivajazzuk, meghintjük liszttel.
  7. Belekanalazzuk a tésztát, nyugodtan lehet majdnem tele, mert nem nagyon emelkedik meg sütés közben!
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, és itt kezdődik a nehezebb rész: folyamatosan nézni kell! A forma méretétől függ a sütési idő. Én onnan tudom, hogy mikor van kész, hogy egyrészt folyamatosan ellenőrzöm, másrészt, amikor a teteje már nem folyik, ha megdöntöm a formát, hanem inkább rezeg, akkor biztos, hogy jó! Innen még lehet 1-2 percig sütni, ha valaki "kérgesebben" szereti a sütit.
  9. Azonnal, forrón kell fogyasztani, a legfinomabb ha jéghideg fagyit teszünk mellé!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4462
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miután megalkottam a tökéletes csokifondant receptemet, gondoltam kipróbálom milyen fehércsokival, nálam bevált! Egyébként ha valaki étcsokoládéval szeretné csinálni, akkor ugyan ez a recept, fehércsoki helyett étcsokival, és plusz 200g cukor! Abba nem szoktam narancsot reszelni, de lehet, hogy úgy is finom. Nagyon fontos, hogy a sütés alatt nem hagyhatjuk magára, mert egy-egy percen múlik a végeredmény!!!! Akármilyen rémisztően hangzik, gyakorlatilag elronthatatlan! Ha túlsütöttük akkor is legrosszabb esetben muffint kapunk:) A tészta nagyon sokáig eláll a hűtőben.  

Hozzávalók

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek