r
Nosalty Logó

Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1964 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6618.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    5023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2959.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    1277 micro
  • β-karotin
    5061 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3639 micro
Összesen 1964 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pörcöt kisebb darabokra vágjuk, vízben feltesszük főni, teszünk bele babérlevelet, vágunk bele chilit, fűszerezzük.
  2. A hagymákat aprítjuk, a répát szeleteljük, a krumplit apró kockára, a gombákat félbevágjuk, felszeleteljük a kolbászt.
  3. Egy serpenyőben zsíron megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a répát és a krumplit, félretesszük.
  4. Egy óra elteltével a leveshez adjuk a zöldségeket és a káposztát, tovább főzzük a levest.
  5. 30 perc után beletesszük a kolbászt.
  6. Amikor már minden csaknem puha, beleöntjük a bort, beleszórjuk a lisztet, végül - kiegyenlítéssel - belekeverjük a tejfölt.
  7. Tálaláskor merünk a tányérba levest, s kanalazunk rá tejfölt, díszítjük chilivel.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 946
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ezt a levest télbúcsúztatónak szántam. Remélem, nem tréfál meg minket a természetfelelős, s nem lesz megint március idusán hóvihar, és téltábornok most már végleg elkotródik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek