r
Nosalty Logó

Fehérboros édeskömény gratin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fehérboros édeskömény gratin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5307.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    2005 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    666 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6130 micro
Összesen 1828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesköményt megpucoljuk, a zöldjét levágjuk, és félretesszük. Az édeskömenyt 5 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. Az édeskömény szeleteket a citromlével fővő sós vízben kb. 3 percig blansírozzuk, majd kivesszük, és hideg vízbe tesszük, a végén leszűrjük.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrosítjuk, hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel és tejszínnel, felfőzzük, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. A mártást a borral, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, az édeskömény szeleteket elrendezzük a tálba, ráöntjük a mártást, megszórjuk a sajttal.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük.
  6. Egy serpenyőben a fenyőmagokat megpirítjuk. Az édeskömény zöldjét apróra vágjuk.
  7. Tálalás előtt a gratint megszórjuk a fenyőmaggal és az édeskömny zöldjével.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5737
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom köret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk