r
Nosalty Logó

Fehér zöldborsóleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Fehér zöldborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 263 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1054 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 58 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3787 micro
Összesen 263 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    868 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    4535 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15148 micro
Összesen 1054 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A vaj meg olívaolaj keveréken 4-5 percig pároljuk a borsót. Meghintjük liszttel, kicsit pirítjuk vele. Felöntjük hideg vízzel, majd a tejet is hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk.
  2. Amíg felforr a leves, összekeverjük a tojással a lisztet a galuskához. Beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe, elzárjuk a tüzet, hozzáadjuk a petrezselymet.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 24778
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az unokatestvéremnél ettem először így a borsólevest, és annyira megszerettem, hogy én is így főzöm mindig.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek