r
Nosalty Logó

Fehér kenyér Heni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Csóti Heni
Fehér kenyér Heni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    3131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérsütőbe beleadagoljuk a következőképp a hozzávalókat a dagasztáshoz: Alul a folyékony dolgokat, plusz a sót, majd a lisztet, a tetejére az élesztőt és 1 mk cukrot.
  2. Kb. 20 percet dagasztjuk a tésztát, majd átgyúrjuk, kelesztőtálba tesszük és újabb 20 percig kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, formázzuk és kikent ultraplusz edénybe helyezzük, a tetejét pengével bevágjuk, bekenjük tojássárga-víz keverékével, vagy csak sima vízzel lesprickáljuk, lefedjük és előmelegített sütőben először 200 fokon sütjük kb. 20-25 percig, majd megint lespricceljük vízzel, 180 fokra állítjuk a hőfokot és fedő nélkül sütjük tovább készre. Összesen kb. 50-55 perc alatt sül meg az ultraplusz edényben.
  4. Ha megsült, pár perc múlva kivesszük a formából, kicsit áttöröljük vizes tenyérrel, és konyharuhába csavarva rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6211
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Másnap sem morzsálódik, tömörebb mint a bolti kenyér, kb. 90 dkg lesz belőle. Akinek nincs kenyérsütője a dagasztáshoz kidagaszthatja simán kézzel, az összes hozzávalókat egybe gyúrja, lefedve keleszti kb. 45 percet, aztán sütheti kikent jénaiba fedővel, vagy cserépformában is. A sütési idő ettől változik pár percet, hogy miben sütjük, de összességében kb. 40-45 perc kell mindegyik fajta sütéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Már tavaly is sütöttem fehér kenyeret két másik recept alapján, akkor még nem volt kenyérsütőm a dagasztáshoz, és a kezem nem nagyon bírja. Ezt a receptet a szomszédomtól kaptam, nekünk bevált. Fontos, hogy pár napig eláll a kenyér, vagy zacskóban tartva, vagy konyharuhába csavarva másnap is puha és nem morzsálódik, és tömörebb, mint a bolti kenyér. Nincs benne mindenféle adalékanyag. Na persze meg kell szokni a házi kenyeret, mert pl. nálunk a kisebbik lányomnak még hiányzik valami mű íz belőle...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek