r
Nosalty Logó

Fatörzses diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Fatörzses diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Összesen 1304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Összesen 10447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    791.8 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    303 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10961.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2837 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    992 mg
  • Foszfor
    4437 mg
  • Nátrium
    2397 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4981 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    1354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4707 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2077 micro
Összesen 10447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Elkészítés

A nagy kerek tortalaphoz

  1. Elkészítjük a nagy kerek tortalapot a következőképpen:a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és a vizet, majd a lisztet, kakaóport, tojássárgáját és a sütőport. Kb. 25 cm átmérőjű kikent, lisztezett formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk mielőtt kivesszük, mert vastag a tészta.
  2. Elkészítjük a fatörzsekhez a piskótát: tojásokat kettévesszük, a fehérjékből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd a diót, lisztet, tojássárgákat, sütőport. Ebből kisméretű (kb. 20 x 33 cm-es) tepsiben néhány perc alatt vékony lapot sütünk. Mikor kisült porcukorral meghintett sütőpapírra borítjuk, és még melegen felcsavarjuk.
  3. A krémet készítjük el a nagy kerek tortalaphoz: Összekeverjük a darált diót a liszttel, cukorral, és fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet. Lassú tűzön felfőzzük a masszát. Mikor lehúztuk a tűzről, ízlés szerint rumot vagy rumaromát keverhetünk hozzá.
  4. A főzött krémet kihűtjük, majd hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint és a kakaóport.
  5. Hasonlóan készül a krém a fatörzsekhez is. A lisztet elkeverjük a cukorral, lassan hozzákeverjük a tejet és felfőzzük. Hagyjuk kihűlni; közben felolvasztunk 6 dkg étcsokit (nem kell folyósra, csak éppen megroggyon és ki tudjuk keverni a margarinnal), és elkeverjük a margarinnal. A margarinos csokit és a főzött krémet összekeverjük.
  6. Nagy tortalap megtöltése következik: 3 részre vágjuk a kerek tortalapot, megtöltjük a diós krémmel, és kívülről is megkenjük a tésztát.
  7. A fatörzsek megtöltése a következő lépés. Avékony diós piskótát mikor kihűlt kicsavarjuk, és megtöltjük a csokis krémmel. Újra felcsavarjuk, és fatörzs alakúra szeljük fel. A tekercseket bekenjük csokis krémmel, és a nagy tortalapra ültetjük. Hagyjunk ki a krémből a fatörzs díszítéséhez is.Csokimázzal bevonjuk az egészet, és a fatörzs alakokra rányomjuk a krém díszítést, illetve a fél diókat is elhelyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3121
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Receptkategóriák

Fatörzses diótorta
Németi Olga 105 recept

Feltorlódott néhány családi ünnep, ennek a megünneplésére készült a torta.

Hozzávalók

A nagy kerek tortalaphoz

A fatörzsekhez

A nagy kerek tortalap krémjéhez

A fatörzsek krémjéhez

A csokimázhoz

A dekorációhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?