r
Nosalty Logó

Fasírt zöldséges bormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Fasírt zöldséges bormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 2087 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 99 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3768 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 522 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1575.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1753 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15074 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4843 micro
Összesen 2087 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A mártáshoz

Elkészítés

A fasírthoz

  1. Először a fasírozottat készítjük el.
  2. A zsemlét beáztatjuk vízbe. Ha megszívta magát, kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, az összevágottpetrezselymet, az apróra felkockázott hagymát, a kakukkfüvet, a majorannát és a tojást.
  3. Jól eldolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és kisebb gombócokat formázunk.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat. Beletesszük a fasírtgolyókat és minden oldalukat aranybarnára sütjük. Kiszedjük őket egy hőálló tálba.
  5. Következik a mártás.
  6. A visszamaradt olajba dobjuk a felszeletelt gombát, a pórét és a sárgarépát, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk. Ezt követően meghintjük a liszttel és felöntjük 2 dl vízzel és a borral, majd beletesszük a vegetát.
  7. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 5-6 percig főzzük. Néha megkeverjük.
  8. A zöldségkeverékhez adjuk a tejszínt, majd beletesszük a fasírtokat ésfedő alattkb. 15 percig főzzük.
  9. Kiszedjük egy tálba, meghintjük vágott petrezselyemmel.
  10. Főtt krumplival kínálhatjuk.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4068
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Ajánló

Gyorsan elkészíthető vacsorának vagy hétvégi gyorsan összedobható ebédnek is kiváló, mert a fasírtokat le is lehet fagyasztani. Ha így járunk el, akkor csak kivesszük a fasírtokat a hűtőből, nem kell felengedni, hanem fagyott állapotban sütjük meg őket. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel, mely Lajos Mari nyomán készült ebből a  könyvből kis változtatással.  

Hozzávalók

A fasírthoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek