r
Nosalty Logó

Farsangi siska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Farsangi siska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 822 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6584 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 303 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 822 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1003.2 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 6584 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A sárgáját habosra kikeverjük a porcukorral és a citrom reszelt héjával, hozzáadjuk a rumot. A tojások fehérjére nem lesz szükségünk.
  2. A tálba szitált liszthez adjuk a sót, tejben felfuttatott élesztőt, felolvasztott vajat és a kikevert cukros tojássárgáját.
  3. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a kezünktől. Majd a tálban hagyjuk, a tetejét meglisztezzük, és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 1órát.
  4. Enyhén lisztezett deszkára kitesszük, átgyúrjuk, kisodorjuk 3 cm vastagságúra, és szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat. A közepüket az ujjunkkal benyomkodjuk, és hagyjuk még kelni letakarva kb. 10 percet.
  5. Addig odatesszük a zsír és az olaj keveréket forrósodni. Kis csipet tésztával kipróbáljuk a zsír forróságát, hogy feljön-e a tetejére a tészta. A fazekunk nagyságától függően annyi darabot teszünk bele, hogy kényelmesen akár megforduljanak a fánkok a zsírban. Én öntöttvas edényben sütöttem, 4-es fokozaton a villanyplatnin.
  6. Az ujjunkkal benyomkodott része kerüljön alulra a olajos zsírban, kb. 1,5-2 percig sütjük, fedő alatt, majd levesszük a fedőt megforgatjuk, és Kb. 2 percig sütjük mig piros nem lesz, és konyhai papírtörlőre rakosgatjuk.
  7. Ha langyosra hűltek, a benyomkodott részre rakjuk a teáskanál lekvár kupacokat. Vaníliás cukorral elkevert porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 20931
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Farsangi siska
Smaragd konyha 149 recept

Farsangi időszakban többször készítem ezt a finom, omlós, másnap is puha fánkot, amit mi felvidékiek siskának nevezünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek