r
Nosalty Logó

Falusi omlós, diós-lekváros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Falusi omlós, diós-lekváros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 857 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 2568 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 436 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 857 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 2568 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 436 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az olvasztott zsírt elkeverjük a tojással, tejföllel, cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd a kanál tejben feloldott szalalkálit is. Könnyű tésztát gyúrunk.
  2. Elfelezzük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk 28x19 cm-es tepsi nagyságúra. Enyhén vajazott tepsibe tesszük az egyik nyújtott tésztát. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált dióval.
  3. Kinyújtjuk a másik fél tésztát, és a töltelékre tesszük. Megszurkáljuk, és 200 fokon készre sütjük. Kihűlve szeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15642
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy idős nénitől kaptam ezt a receptet, ő faluhelyen lakik, és nagyon kedvelik ezt az egyszerű, mégis finom süteményt!!!

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek