r
Nosalty Logó

Fahéjas-szilvás morzsasüti mascarponéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas-szilvás morzsasüti mascarponéval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A morzsához

Töltelék

Krém

Összesen 696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A morzsához

Töltelék

Krém

Összesen 5564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A morzsához

Töltelék

Krém

Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3910.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.3 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1818 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1936 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 5564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Töltelék

Krém

Elkészítés

A tésztához

  1. A joghurtot, a cukrot és tojást habosra keverjük, majd hozzákeverjüka margarint is.
  2. A lisztet, összekeverjüka sütőporral, a sóval és a fahéjjal, és az előbbikeverékhez öntjük, és simára keverjük.
  3. Kivajazunkés kilisztezünk egy 24 cm-es tortaformát, és beleöntjüka tésztát.
  4. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, és a fél szilvákat a héjával lefelé elosztjuka tésztán.
  5. A 3 ek barna cukrot elkeverjüka fahéjjal, és szilvára szórjuk.
  6. A morzsa hozzávalóit konyhai robotgépbe tesszük, és addig keverjük, amíg morzsás állagúlesz.
  7. A süti tetejére szórjuk.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 perc alatt ropogósra sütjük.
  9. Ha megsült, félretesszük, és elkészítjüka krémet.
  10. Felverjüka tejszínt habbá, és belekeverjüka mascarponét és a porcukrot. Habzsákba töltjük, és a langyos süti szeletekre halmozzuk, fahéjjal meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2131
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti ötlete egy párizsi kávéházból való. Ott ettünk meleg gyümölcsös morzsasütit hideg krémmel. Nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Töltelék

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek