r
Nosalty Logó

Fahéjas-szilvás morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szofika
Fahéjas-szilvás morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 944 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3772 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 944 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1734 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2292 micro
  • β-crypt
    197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 3772 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Kis kockákra vágjuk. Megszórjuk 4 ek cukorral, a fűszerekkel, és állni hagyjuk egy tálban, amíg a tésztát elkészítjük.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet a cukorral, és a jéghideg vajat kis kockákra vágva hozzáadjuk. Addig morzsoljuk a tésztát, amíg zsemlemorzsa-szerű állaga nem lesz. Nem kell összegyúrni, nem kell, hogy összeálljon.
  3. A lecukrozott szilvát a pitetál aljába helyezzük, majd rászórjuk a morzsát.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 59843
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Ajánló

Egy pohár forralt bor mellé őszi-téli estéken kiváló desszert. Akár 1 dl vörösborral meg is locsolhatjuk a szilvát. Érdemes barna nádcukorral készíteni, az jobban karamellizálódik, mint a finomított cukor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-szilvás morzsasüti
Szofika 104 recept

Tegnap eljött Jucika barátnőm ételfotózni. Én főzni tudok, ő fotózni. Jó párost alkottunk a Druszámmal.:) Miután az első adag sütit lefotóztuk, kérdezte, ettem-e már crumble-t. Hát én bizony nem ettem, ő meg imádja. Google, receptkeresés, irány a sarki kisboltba szilváért, és gyorsan összedobtuk a crumble-t. Imádtuk. Tejszínnel vagy vaníliasodóval, neadjisten vaníliafagyival még tökéletesebb lett volna. További képek itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek