r
Nosalty Logó

Fahéjas sárgabaracklekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Panno
Fahéjas sárgabaracklekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5412 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5088 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 451 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1328.4 g
  • Cukor
    1214 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    4819.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1060 micro
  • β-karotin
    61056 micro
  • β-crypt
    5816 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4988 micro
Összesen 5412 kcal
  • 1% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk, az otthon fellelhető legnagyobb edénybe dobjuk, rétegenként cukrozzuk. (A nagyon csúnya részeket vágjuk ki.) A tetejére öntjük a maradék cukrot. Ha van időnk, állni hagyjuk, ha nincs, haladunk tovább.
  2. Lefedve, közepes lángon felforraljuk, ha már rotyog, levesszük a fedőt, hozzádobjuk a fahéjrudakat, és így folytatjuk tovább a főzést.
  3. Ha elfőtte a habot és nincsenek benne barackdarabok (baracktól függően 1-másfél óra), sterilizált üvegbe töltjük, ha sűrűbb lekvárokat kedveljük, rotyogtassuk tovább.
  4. Az üvegeket érdemes minél inkább színültig tölteni, szorosan rácsavarjuk a tetőt, és mehetnek a szárazdunsztba. Az üvegek csírátlanítására a következő módszer vált be: 130 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kiöblített üvegeket és fedőket, 15 percre.
  5. Szűk öt liter baracklekvárunk lesz.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2667
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 19.

Receptkategóriák

Nincs agyoncukrozva, a fahéj pedig ad neki egy pici pluszt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek