r
Nosalty Logó

Fahéjas kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fahéjas kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Összesen 344 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Összesen 2742 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Összesen 336 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 344 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 2742 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejébe

  • 2 dkg vaj (olvasztott, ezzel kenjük meg a kinyújtott tésztát)
  • 5 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, a mézet belekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. A tészta alapanyagait dagasztógépbe tesszük, és 5 perc alatt összekeverjük, majd egy órát langyos helyen letakarva kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 x30 cm-es téglalappá, amit megkenünk olvasztott vajjal és alaposan megszórunk fahéjas cukorral.
  4. A tésztát felhengergetjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.
  5. Tetejét cukrozott tojással megkenjük, 20 percig újra kelesztjük, majd újra lekenjük.
  6. 155 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
  7. Rácsra téve kihűtjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 71911
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas kuglóf
Évi néni 1830 recept

Reggelire friss süteményt akartam készíteni a családnak. Kuglófot régen sütöttem. Nem is nagyon munkaigényes, így rá esett a választás.

Hozzávalók

A tésztához

A belsejébe

A forma előkészítéséhez és a süti tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek