r
Nosalty Logó

Fahéjas-kardamomos kanebullar

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Fahéjas-kardamomos kanebullar
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 933 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 3732 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 325 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 933 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3732 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kézmeleg tejbe beleteszünk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A cukrot habosra keverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és homogénre keverjük. Hozzáöntjük a felfuttatott tejet, csomómentesre keverjük, majd apránként hozzászitáljuk a lisztet is.
  3. Puha tésztát gyúrunk belőle, letakarjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, fél centi vastag téglalap alakú tésztát nyújtunk belőle. A tölteléket kikeverjük, majd rákenjük a tésztára. A tészta rövidebb oldalát 1/3-ig felhajtjuk, majd ráhajtjuk a másik harmadot. Óvatosan, hogy tartsuk a téglalap formát, kicsit kinyújtjuk.
  5. A rövidebbik oldalán két centi vékony csíkokat vágunk. Fogunk egy csíkot, és elkezdjük feltekerni a bal kezünk mutató és középső ujjára. Ha már csak a harmada van meg, akkor áthúzzuk a két ujjunk között, és bedugjuk a tésztacsomó aljába.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, pár centis távolságra egymástól, mert nőni fogjak.

A töltelékhez

  1. A puha vajhoz hozzáadjuk a fahéjat és a kardamomot, kikeverjük, majd rákenjük a tésztára

A szóráshoz

  1. 8. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3306
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd péksüti reggelire, vagy délután tea, kockás takaró, és egy jó könyv mellé!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek