r
Nosalty Logó

Fahéjas kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 574 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 3442 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 289 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 574 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 3442 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Langyos helyen 5 percig állni hagyjuk.
  2. A tojássárgájákat, a cukrot, a tejet (ebben előzőleg feloldjuk a sót), a felolvasztott margarintösszekeverjük és ezt, valamint a kovászt hozzáadjuk a liszthez. Jól kidolgozzuk a tésztát, hogy hólyagos legyen.
  3. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára kiborítjuk, a tésztát elfelezzük és egyenként kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  5. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  6. Felcsavarjuk, a végeit kicsit benyomkodjuk, tepsire tesszük mindkettőt, úgy hogy közöttük hely maradjon, mert megdagadnak.
  7. Fél órát langyos helyen pihentetjük.
  8. Felvert tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 46307
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből a tésztából 2 rúd kalács készíthető. Kiváló vendégváró sütemény, de a gyerekek is szívesen viszik tízóraira. Karácsonykor diós és mákos töltelékkel szoktam csinálni. Nálunk tökéletesen helyettesíti a beiglit. Egyszerűbb elkészíteni és a siker is biztosabb.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek