r
Nosalty Logó

Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nonoo
Fahéjas-aszalt gyümölcsös kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Összesen 378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Összesen 3025 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Összesen 314 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5255.6 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 3025 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy tortaformát, vagy tegyünk bele sütőpapírt.
  2. A lisztet, a cukrot és a sütőport szitáljuk össze egy tálba, adjuk hozzá a vajat.
  3. A tejet és a tojást keverjük össze, majd öntsük hozzá a többi hozzávalóhoz. Dolgozzuk jól össze sima, puha tésztává.
  4. Liszttel szórt munkalapon gyúrjuk át kissé, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra, durván 5 mm vastagra, 35 cm hosszúra és 20 cm szélesre, de ettől eltérhetünk.:-)
  5. Egy tálban keverjük össze a töltelékhez a hozzávalókat.
  6. A keveréket terítsük el a tésztán, és jó szorosan tekerjük fel, mintha csigát vagy piskótatekercset tekernénk. Hosszában vágjuk ketté a tésztát.
  7. Csavarjuk egymás köré a két szálat úgy, hogy a vágott oldala nézzen felfelé, majd tekerjük bele a tortaformába, először a forma szélén végig, és ha nem elég a hossz, akkor tovább csigavonalban.
  8. 30 percig süssük, tűpróbával ellenőrizhetjük (vigyázzunk, nehogy kiszáradjon a tészta).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1262
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 20.

Ajánló

A diétázóknak: a porcukrot glukononnal, a cukrot xilittel, a tésztában lévő vajat yoghurtos vajjal (aminek kisebb a zsírtartalma), a töltelékben lévő lekvár diétás lekvár, a vaj pedig extra light margarin is lehet. A laktózérzékenyeknek: a tejet laktózmentes tejjel, a vajat pedig laktózmentes vajjal lehet felváltani. Az eredmény így is tökéletes, kisebb kalóriatartalommal és kevesebb kellemetlenséggel.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én egy fél adaggal csináltam meg elsőre, és kis tortaformában, ezért nőtt ennyire szépen össze a tésztám. A tészta egyébként nagyon puha, omlós, és ugyanakkor foszlós is, de vigyázzunk vele, mert ragad kissé a deszkára és a nyújtófára is. A tölteléket ki-ki kedvére variálhatja. Vigyázzunk viszont rá, hogy ne túl folyékonyra keverjük, mert a feltekerés közben gondot okozhat..;-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Töltelék variáció

Címlapról ajánljuk

További cikkek