r
Nosalty Logó

Extra kávés pisztáciatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Extra kávés pisztáciatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Alap

Krém

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Alap

Krém

Összesen 2399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Alap

Krém

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2911.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 2399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Elkészítés

Alap

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kivajazunk egy kisebb méretű kapcsos tortaformát.
  2. A megtisztított/blansírozott pisztáciát egy serpenyőben közepes lángon átforgatjuk, addig, hogy épp, hogy megpiruljon, majd ledaráljuk (én ehhez botmixert használtam, mert más nem állt a rendelkezésemre, de a lényeg csak az, hogy minél apróbb szemeket kapjunk).
  3. A vajat vízgőz fölött megolvasztjuk, és a cukorral habosra keverjük. Ehhez öntjük a darált pisztácia, zabliszt, sütőpor és só keverékét, majd egy nagy tojást is.
  4. Lefőzünk egy hosszabb presszókávét, és ezt is a tésztához keverjük. Végezetül a felaprított étcsokoládét is beleforgatjuk, és az egészet a formába öntjük.
  5. 25-30 perc alatt készre sütjük, és megvárjuk, amíg kihűl.

Krém

  1. Kemény habot készítünk a tejszínből, amihez egy kevés porcukrot és valódi vaníliát adunk. Kicsit kócosan a sütemény tetejére halmozzuk.
  2. Díszítésül én pisztácia croccante-ot, narancshéjat, és étcsokoládét használtam, de korábbi tapasztalataim alapján a gránátalma savanyúsága is tökéletesen harmonizál a süteménnyel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2073
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 30.

Receptkategóriák

Receptemet kifejezetten a Nespresso és a Nosalty közös versenyére dolgoztam át, alapjául egy késő őszi szicíliai utazás, és az ottani pisztácia őrület szolgált. Ezt párosítottam a Nespresso limitált téli ízei közül a vaníliás-kardamomos espressoval, amely még különlegesebb ízt kölcsönzött a süteménynek.

Hozzávalók

Alap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!