Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Expressz szilvalekvár Sütőtök konyhájából recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 120 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 480 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 107 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

táp.tan.dó
táp.tan.dó Sun, 2013-09-29 13:21

Nem értem hogy miért kell a főzni, amikor köztudott hogy a melegítés és forralás csak rontja a gyümölcs tápértékét. Vitaminokat, ásványi anyagokat tesz tönkre. Javaslatom: daráld le az aszalt szilvát, adj hozzá annyi vizet hogy a kedvedre való mértékben legyen kenhető, és kész. Rövidebb ideig is tart, és kevesebb energiát használsz fel. Csak anyit darálj le amenyit felhasználsz. Ugyanez megtehető bármilyen szárított gyümivel: mazsola, sárgabarack stb...

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2013-03-01 20:31

Ennél gyorsabban tényleg nem lehet szilvalekvárt készíteni, szuper lett! Holnap a hókifli ezzel lesz töltve. Persze csak ha marad, mert folyamatosan nyalakodom... :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Fri, 2013-03-01 23:37

:):):) Bezony, ez szupertutiság! Gondolhatod, mennyire örültem, mikor az első adagomnál megállapítottam, hogy ez bizony jó barát lesz! És végre egy finom dolog, ami egészséges is! :D

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-12-16 14:42

Kedves Sütőtök!
Ez az aszalt szilvából készült lekvár szuper ötlet! Mindig is kerestem a lekvárfőzés egészséges, cukormentes alternatíváit, így nagyon megörültem, amikor rábukkantam a receptedre. Már többször elkészítettem, ettük reggelire, és használtuk sütibe is. Nagyon finom, és ráadásul jóval olcsóbb, mint a bolti cukormentes lekvárok! Köszi, hogy megosztottad!
Üdv: Gabi

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2012-12-16 15:35

Kedves nemgabi!
Nagy örömmel olvastam, hogy ilyen sikert aratott a lekvár, szerintem is nagyon hasznos recept, pláne az egészséges életmód híveinek. :) Ráadásul egész véletlenül fedeztem fel annak idején, hogy micsoda klassz dolog. :) Kívánok még sok örömet Neked a receptjeimben, és ha már itt tartunk, szépséges karácsonyt is! :)

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-12-16 16:51

Köszönöm a kedves szavaidat. Én is kívánok neked békés, boldog ünnepeket!
Szeretettel: Gabi

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2012-11-10 12:18

Örülök, hogy célba értél ezzel a recepttel!:) Én nem hallottam még ezelőtt ilyen módszerről és alapanyagról, de azóta nagyon szeretem és nem folyik!:) Szép napot Neked!:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-11-10 05:41

Kedves Sutotok89! Mar honapok ota keresem azt, hogy hogyan lehet aszaltszilvabol lekvart fozni. Erdekes modon, akarhogyan probaltam keresgelni, sosem jott ki a te recepted, (ha ugy kezdted volna, hogy " Aszalt szilvabol fozott lekvar") Na de a lenyeg az, hogy nekem mindig kifolyik a lekvar a sutikbol, mivel itt ahol en elek nem lehet kapni sutesallo lekvart, vagyis ami kemeny es nincs benne egy vagon cukor. Azt hiszem, hogy azert folyik ki, mert a cukor elolvad sutes kozben. Ezert en is arra gondoltam, hogy aszalt szilvabol kellene fozni, (mivel azt itt lehet kapni ), de nem tudtam, hogy hogy alljak hozza. Most vegre megtalaltalak, rogton meg is foztem, 40 dkg szilvabol. En ugyan tettem bele egy kicsi cukrot, (2 evokanallal )mert kulonben a fiam nem ette volna meg. Szoval, mar kesz is van, csak arra var hogy mikor fogok belole derelyet es hokiflit kesziteni.
Nagyon jo az otlet, koszonom neked, ezt a jo kis konnyu receptet.
Udvozletem, Veronika

120
aszalt szilva 20 dkg
víz 2.5 dl