r
Nosalty Logó

Étcsokoládés-narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Étcsokoládés-narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Összesen 5864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3976.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    949.1 g
  • Cukor
    758 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 5864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon, 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Narancsos krémhez

  1. A narancsos krémhez a tojásokat a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a narancs héját.
  2. A tejet felforrósítjuk, a lereszelt narancs levével együtt, majd, ha felforrt, nagyon óvatosan, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojásos masszához keverjük. Visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.

Étcsokoládés krémhez

  1. Ha kihűlt a piskótalapunk, felszeletelünk egy egész narancsot, és a tortaforma oldalát körberakjuk bele, majd ráöntjük a narancsos krémet. Az étcsokoládés krémhez a tejszínt felforrósítjuk, majd miután lehúztuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és hagyjuk kihűlni.
  2. A 2 tojássárgáját 15 dkg porcukorral és egy narancs héjával kikeverjük, és hozzáadjuk a csokis, tejszínes krémet is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk az étcsokoládés masszát. A zselatint 1 dl narancslével kicsit felmelegítjük, és az előzőekhez adjuk. A krémet a kihűlt narancsos rétegen elsimítjuk.

Tetejére

  1. A tortazselét a narancslével és a cukorral felforraljuk, majd hogy szép narancsos színe legyen, egy kis ételfestéket adunk hozzá. Ezt is elsimítjuk a torta tetején.

Kandírozott narancshoz

  1. A kandírozott narancshéjhoz a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba tesszük, és a narancsot meghámozzuk, a héját tetszés szerint szeletekre vágjuk, és minimum fél órát forraljuk a cukorszirupba. Ha elkészült lecsepegtetjük, és kristálycukorba forgatjuk, ezzel díszítjük a torta tetejét. Tálalás előtt ajánlatos egy napra hűtőszekrényben pihentetni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 985
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kigondoltam egy tökéletes, habos, krémes, narancsos álmot és lám, megszületett a mű, ami mennyei ízvilágával mindenkit magával ragad! :)

Hozzávalók

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?