r
Nosalty Logó

Erzsébet királyné tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erzsébet királyné tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A kekszréteghez

A tejszínes réteghez

Összesen 1011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A kekszréteghez

A tejszínes réteghez

Összesen 8073 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A kekszréteghez

A tejszínes réteghez

Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    501.5 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    2291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8926.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    3209 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2225 mg
  • Nátrium
    2648 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.1 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3500 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 8073 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A kekszréteghez

A tejszínes réteghez

Elkészítés

A piskótához

  1. A lap elkészítése: A tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverni, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab, ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt és a lisztet az előzetesen hozzákevert szódabikarbónával.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd a180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos aranybarnára sül a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A krém elkészítése: A tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, 20 dkg cukorral és 1 liter tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint.
  4. A torta összeállítása: A krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a kakaós keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.
  5. Tejszín elkészítése: A tejszínt én elkészítés előtt kb. 30 percre mindig beteszem a fagyasztóba, így most is így tettem. Higgyétek el sokkal könnyebb lesz vele így dolgozni és biztos, hogy a habfixálóval tökéletesen kemény tejszínt kapunk.
  6. A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére és a hűtőbe tesszük. Célszerű legalább fél nappal fogyasztás előtt elkészíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 420
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 36441
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a receptemmel főzőkurzust nyertem a legutóbbi Mindmegette-Lidl közös receptversenyén. Na ha ezek után valaki nem próbálja ki, magára vessen!!! :) Amikor évekkel ezelőtt terveztem, hogy elindítom a blogomat, megfogadtam, hogy ezt a receptet fogom a legelső bejegyzésemben közzé tenni. Egyrészt, mert ez az egyik olyan receptem, amit eddig sehol máshol nem láttam közzétéve, se magyar, se nemzetközi fórumon, másrészt, mert hihetetlenül isteni ez a torta és ezért méltatlannak tartom, hogy nem kapta meg eddig a neki járó figyelmet és helyet a sütemények világában. Biztos vagyok benne, hogy mindenki szeretni fogja, aki kipróbálja és remélem, nemsokára úgy lesz ismert ez a torta, mint hogy "tudod, a Baklavaria-féle Erzsébet királyné torta"... álmodozni csak lehet.:)

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A kekszréteghez

A tejszínes réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek