r
Nosalty Logó

Erwtensoep - Holland borsóleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Erwtensoep - Holland borsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6003.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    2338 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

VÍZ

  • Összesen
    1763.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2228 micro
Összesen 3246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót előző este átválogatjuk, megmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét és a sárgarépát karikákra vágjuk. A vöröshagymát, zellert és zellerszárat kis kockára aprítjuk.
  3. Egy nagy fazékban kevés olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a kockákra vágott szalonnát.
  4. Mikor a szalonna szépen pirosodik, hozzáadjuk a zöldségeket, jól átpirítjuk, majd kb. 5 percig dinszteljük.
  5. A zöldségekhez öntjük a borsót, az áztatóvízzel együtt, megsózzuk, majd ha még szükséges, annyi vizet öntünk hozzá, hogy épp ellepje a zöldségeket.
  6. Kis lángon főzzük addig, míg a borsó krémes állagú nem lesz (borsója válogatja, ez kb. 1,5-2 óra). Ha szükséges, a vizet pótoljuk, mivel hajlamos leragadni. (Óvatosan keverjük, nehogy fröcsögjön.)
  7. Mielőtt levennénk a tűzről friss, vagy szárított kakukkfűvel ízesítjük.
  8. Puha kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10406
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 07.

Ajánló

Aki szereti a finom, és laktató leveseket próbálja ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még fiatalon, Apukám evett ilyen levest először egy nagyon kedves holland családnál, mikor kint dolgozott. A recept azóta megvan, és a barátság is.:) Nálunk mindenki nagyon szereti, ezért főzzük is szorgalmasan. Aki szereti, a főzés vége előtt karikázhat bele füstölt roppanós virslit, nem fogja elrontani. Mi párommal tejföllel szoktuk enni. Lehet kicsit furán hangzik, de érdemes kipróbálni.:) További képek itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?