r
Nosalty Logó

Érlelt lazac carpaccio saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Reszi
Érlelt lazac carpaccio saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 1966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 57 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2647 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    497 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1702 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18528.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    2738 mg
  • Nátrium
    13986 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2007 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    560 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1416 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    402 micro
  • β-karotin
    11913 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    9186 micro
  • Lut-zea
    7056 micro
Összesen 1966 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    275 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A lazachoz

  1. Lazacot filézzük ki, majd egy nagy tárolóedényben, só és cukor 1-1 arányú keverékével szórjuk le teljesen. Reszelünk rá nyers céklát, fedjük le, tegyük a hűtőbe, és minimum 24 órára hagyjuk a pácban.
  2. Felhasználás előtt hideg vízzel jól mossuk le (a páclére nem lesz már szükségünk), majd papírtörlővel gyorsan szárítsuk le róla a vizet. Éles késsel srégen vágjuk fel vékony szeletekre.

A salátához

  1. Egy nagy hosszúkás tálra rendezzük a salátaleveleket, felezett koktélparadicsomokat, filézett narancsszeleteket, a cékla- és retekszeleteket, a lazacszeleteket, végül locsoljuk meg az egészet salátaöntettel, és szórjunk rá frissen aprított kaprot.

Az öntethez

  1. A mustár, az almaecet és olívaolaj felhasználásával készítsünk egy egyszerű dresszinget.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1658
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 19.

Ajánló

A lazac a pácban veszít víztartalmából, érlelődik és szépséges lilás színt kap a céklától. Próbáld ki bármilyen salátán, és akár többféle öntettel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a gravlax recept tökéletes lesz az ünnepi asztalon. Egyáltalán nem nehéz az elkészítése, minden halkedvelőnek ajánlom. Csodálatosabb, üdébb előételt el sem lehet képzelni!

Hozzávalók

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek