r
Nosalty Logó

Eredeti nápolyi pizza alaptészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivesz
Eredeti nápolyi pizza alaptészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 5578 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7309.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    5600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251 g

Zsír

  • Összesen
    167.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29239.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    3077 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2896 mg
  • Nátrium
    22401 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1594.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2283 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    2086 micro
Összesen 5578 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2327 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt, a sót és 1 dl langyos vizet elkeverjük. Hozzáadunk egy kis lisztet, és még egy kis vizet, majd elkezdjük dagasztani. Egy ideig dagasztjuk, majd mehet bele még egy kis víz, még egy kis liszt. A dolognak a lényege, hogy apránként adagoljuk bele a vizet és a lisztet, és folyamatosan dagasszuk. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy az összes. A dagasztás kb. 20 perc. Amikor összeállt a tésztánk, egy nagy bucit formázunk belőle, és letakarva 1 órát pihentetjük, hagyjuk kelni.
  2. A következő lépésben átgyúrjuk a tésztát, majd kis bucikra felosztjuk. Attól függ, ki mennyi, illetve mekkora pizzát szeretne, nekünk kb. 5 db buci, vagyis 5 db kb. 20-25 cm-es pizza lett belőle.
  3. A bucikat egy műanyagtálcán 24 órán át kelesztjük. A legjobb, ha egy másik műanyagtálcával befedjük, hogy "ne kapjon levegőt".
  4. A sütőt előmelegítjük maximum fokozatra. A bucikat (mindig csak egyenként) a sütés előtt lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra úgy, hogy a szélei egy kicsit vastagabbak maradjanak (de nem sokkal). Mi kézzel szoktuk, úgy egyszerűbb. A kinyújtott tésztát kissé olajos tepsibe helyezzük, paradicsomszósszal megkenjük, kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd 3-4 perc sütés után a többi feltétet és a sajtot ráhelyezzük, addig sütjük, amíg a pizza alja egy kis színt nem kap (kb. 10 perc). (Ha van lehetőségünk kemencében sütni, akkor 430 fokon 1 percig sütjük.)
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 26847
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom Nápolyban elvégzett egy elég neves pizzatanfolyamot. A recept az eredeti nápolyi pizzarecept. Nyilván pozitívum, ha valaki kemencében ki tudja sütni őket, úgy kapja meg a pizza az igazi színét, illetve állagát. Mi viszont gyakran sütjük otthon a kis sütőnkben, és úgy is szuper pizzát kapunk.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!