Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi vizes uborka recept

hozzászólások (17)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Az uborkához

A felöntőléhez

  • 1250 g víz0 kcal
  • 125 g ecet (10 %-os)23 kcal
  • 14 g (csapott, durva szemű)0 kcal
  • 13 g cukor48 kcal
  • 0 g szalicil (a harmadik forrázás előtt)0 kcal
összesen: 474 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

Az uborkához

A felöntőléhez

  • 5000 g víz0 kcal
  • 500 g ecet (10 %-os)90 kcal
  • 55 g (csapott, durva szemű)0 kcal
  • 50 g cukor194 kcal
  • 0 g szalicil (a harmadik forrázás előtt)0 kcal
összesen: 1896 kcal

energiatartalom / 100 g *

Az uborkához

A felöntőléhez

  • 31 g víz0 kcal
  • 3.1 g ecet (10 %-os)1 kcal
  • 0.3 g (csapott, durva szemű)0 kcal
  • 0.3 g cukor1 kcal
  • 0 g szalicil (a harmadik forrázás előtt)0 kcal
összesen: 11 kcal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Mon, 2014-08-25 11:05

Miért kell a 3x-i felöntés? Én egyszer főzöm fel a fűszerekkel együtt a sós vizet, plussz éretlen szőlőfürtöt teszek rá ecet helyett, nálam ez a vizes uborka nagyim receptje alapján.

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2012-08-08 11:34

Kedves Brigi!
Pár hete találtam meg a receptedet. Most készítem el másodszorra. Igaz csak 2 kg. uborkával, mert így terem. Nagyon finomra sikerült az első adag. Köszönöm a receptet. További sok jó receptet kívánok : Zoli

delimonika
delimonika Sat, 2011-11-19 20:52

Tegnap bontottuk föl a nyáron eltett 10 üveg közül az első számút.
Tartok tőle, hogy nem ártana széfben tartanom a többit....

Akinek ez releváns: közel bolti ízű.
Szuperfinom! Jövőre ismétlés.

juma
juma / juma Tue, 2011-07-05 11:38

Szalicilt én a celofán tetejére teszem, majd rácsavarom a kupakot,még semmi nem romlott meg !

csekemarta
Cseke Márti / csekemarta Mon, 2011-06-20 11:37

Szia,elkészítettem,nagyon szépek lette,remélem jó is.Figyu,annyi a kérdésem,hogy meg tudnád fogalmazni az ízét?Mennyire hasonlít a bolti csemegeubi savanyúhoz?

juli1162
juli1162 Tue, 2010-09-28 16:56

Sajnos idén már nem tudom elkészíteni. Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik hónapban a legjobb eltenni, mert eddig még ahányszor próbáltam, soha nem sikerült. Vagy felforrt, vagy megpuhult, és teljesen elment a kedvem a savanyú eltevésétől.Ez a recept tetszik, úgy gondolom, még egy utolsó próbát megér.

kozibubi
Kozák Brigitta / kozibubi Wed, 2010-09-29 10:02

Kedves Juli!

Szerintem a késő nyári hónapok a legalkalmasabbak az uborka eltevésére. Én általában augusztusban szoktam elkészíteni, de már olyan is előfordult, hogy átcsúsztam szeptember elejére. A korai nyári hónapokat azért nem ajánlom, mert akkor még elég borsos ára van ezeknek a falatnyi uborkáknak. Én megszoktam várni, míg megtalálom a legkisebb méretűeket. Nekem azok a legfinomabbak :) Arra vonatkozóan, hogy ne zavarosodjon be, csak azt tudom mondani, hogy nagyon alaposan kell megtisztítani az üvegeket és a tetőket, valamint a végén hozzáadott kis mennyiségű szalicil is megakadályozza a zavarosodást. Lágyulás pedig teljes mértékben kizárva :)) Sok szerencsét! Brigi

juli1162
juli1162 Mon, 2010-10-04 09:30

Kedves Brigi!
Nagyon köszönöm a segítségedet, jövőre ennek megfelelően fogom elkészíteni.Amennyiben lehetséges lesz, úgy biztosan fogok Neked erről referálni.Még egyszer köszi! Juli

474
apró uborka 10 kg
zellerlevél 10 db
mustármag 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
torma 0 ízlés szerint
paprika 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
víz 5 l
ecet 5 dl
5 ek
cukor 5 csapott ek
szalicil 0.5 teáskanál