r
Nosalty Logó

Erdélyi rakott káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Erdélyi rakott káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3368.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    2697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235 g

Zsír

  • Összesen
    404.6 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20212.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    16179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2061.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3379 micro
Összesen 5921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük.
  3. A füstölt szalonnát felaprítjuk, kiolvasztjuk a zsírját és leszűrjük.
  4. A kolbászt felkarikázzuk.
  5. A hagymát felaprózzuk, a szalonnazsíron - amihez még további 5 dkg zsírt adunk - üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, 1tk sót, az őrölt borsot, a zúzott fokhagymát és kb 20 percig tovább dinszteljük, ha szükséges 1-2 ek vizet öntünk alá.
  6. Mielőtt levesszük a tűzröl, beletesszük a kolbászkarikákat és 1 tk őrölt paprikát.
  7. A rizst megmossuk és 2 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük fél liter vízzel, hozzáadunk 1 tk sót és 15-20 perc alatt félpuhára főzzük.
  8. Egy sütőedényt a maradék 3 dkg zsírral kikenünk és 1ek zsemlemorzsával beszórunk.
  9. Először beleterítjük a káposzta 1/3 részét, amire ráterítjük a rizs felét, majd erre tesszük a darált hús felét, rászeljük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megismételjük a rétegezést.
  10. Felülre káposzta kerül, amire rásímítjuk az előzőleg 1 ek olajjal elkevert tejfölt és meghintjük 1 tk őrölt paprikával.
  11. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 977
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 315
  • Össznézettség: 402569
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 04.

Ajánló

Egy pohár száraz vörösbor jól esik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a rakott káposztának csak a neve erdélyi, vagy tényleg onnan származik a receptje nem tudom. Nálunk ezen a néven került be a repertoárba.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?